Határhelyzet

Nagykereki, Ártánd-határ

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az M4 Nagykereki határátkelőhelyen Magyarország és Románia között legfeljebb 3,5 m széles illetve 4,5 m magas jármű közlekedhet, súlyban és hosszúságban nincs korlátozás. A nevezetes helyek között Nagykereki-határ elnevezéssel található, mivel közvetlenül a határon nincs mérőállomás így oda nem telepítünk hozzájárulást. Nagykereki határra természetesen az M3-M35-M4 autópályákon keresztül jelölünk ki útvonalat, illetve visszairányban is ennek megfelelően.

 

A Magyar Közút NZrt. által üzemeltetett M4 Kengyeles (M4 232+800 km szelvényében) észak illetve dél iker mérőállomásokon legfeljebb 3,7 m széles és 24 m hosszú járművek biztonságos mérlegelésére van lehetőség. A kiadott közútkezelői hozzájárulásban amennyiben előírjuk a kötelező behaladást a mérőállomásra csak úgy, mint a többi esetben itt is kötelező azt betartani!

 

A határátkelőhely nyitása és az M4 autópálya szakasz átadása miatt, a továbbiakban az Ártánd-határon át történő közlekedés esetén engedélyköteles járműveknek a 42-es, Berettyóújfalu, 47-es főúti útirányon az M4-es M35-ös útra lesznek terelve vagy vissza irányban is ennek megfelelően. Ez a már határon lévő kérelmeket és a már beadott kérelmeket nem érinti. Ettől az útvonaltól csak különösen indokolt esetben (pl.: forgalomkorlátozási érintettség) lehet eltérni.

 

 

Új komáromi Duna híd

Szlovákia és Magyarország között a Monostori híd (új komáromi Duna híd) átadásával újabb közúti határátkelő helyen lehet közlekedni. A hídon legfeljebb 80 tonna súlyú és 4,5 m magas (e feletti súlyra vagy magasságra egyedi vizsgálat szükséges) közlekedhet, hosszúságban, és szélességben nincs korlátozás. A nevezetes helyek között Komáromi új határ  (Monostori híd) elnevezéssel találják meg, mivel közvetlenül a határon nincs mérőállomás így oda nem telepítünk hozzájárulást